Про нас пишуть...

У Радомишлі було проведено районний Фестиваль дружин юних рятувальників

У Радомишлі було проведено районний Фестиваль дружин юних рятувальників

21 лютого Радомишльським РС Управління Держтехногенбезпеки України в Житомирській області спільно з Службою цивільного захисту в Радомишльському районі та Радомишльським районним відділом освіти за підтримки міських депутатів Шатиловича В.Л., Григоровича М.С., Приймака В.М. на базі ЗОШ №5 м. Радомишль було проведено районний Фестиваль дружин юних рятувальників. У якому взяли участь 16 дружин юних рятувальників загальноосвітніх навчальних закладів району. Протягом 4 годин зал наповнювався чудовими мелодіями, шаленою енергією, позитивними емоціями та чарівними усмішками хлопців і дівчат. Тема домашнього завдання пройшла під гаслом «Сірників до рук не брати! Бо згоріти може хата». Хочеться відзначити високий рівень підготовки юних рятувальників до конкурсу, велику та професійну роботу керівників дружин. У багатьох виступах школярі використали жанр казки – найбільш доступну та цікаву для ровесників форму донесення правил безпеки життєдіяльності, правил поведінки у надзвичайних ситуаціях. Школярі продемонстрували небезпеку поводження із вогнем у лісі, у протипожежній казці розповіли про правильну поведінку на пожежі, засоби пожежогасіння, про правила поводження із побутовою технікою та при виявленні підозрілих предметів і отруйних речовин. Розмаїття цікавих виступів, оригінальність розкриття теми фестивалю, змістовність кожної композиції, влучний гумор, мистецтво художнього слова, хореографічна, вокальна та театральна майстерність команд, яскравість костюмів поставили перед складним вибором суворе журі.

При оцінюванні художніх виступів команд враховувалися артистизм, кмітливість, дотепність, змістовність, оригінальність, хореографічна і вокальна майстерність та ін. Численні глядачі разом з членами журі під час виступів постійно посміхалися й аплодували, що свідчило про відмінну підготовку дітей, котрі «оздобили» свої номери дотепними жартами на пожежно-рятувальну тему.

У Радомишлі було проведено районний Фестиваль дружин юних рятувальників

За підсумками конкурсу І місце посіла дружина юних рятувальників Городоцької ЗОШ, ІІ місце дружина юних пожежників Радомишльської ЗОШ №3 , а ІІІ місце розділили між собою команди Радомишльської ЗОШ №5 та Потіївської ЗОШ. Переможців було нагороджено цінними подарунками та солодощами.

Тепер, в квітні переможці захищатимуть честь нашого району на обласних зональних змаганнях у місті Житомир.

Головною метою щорічного фестивалю дружин юних рятувальників, який завойовує все більше дитячих сердець, є навчити школярів культурі поведінки з вогнем та застосовувати на практиці правила безпеки життєдіяльності таких необхідних в надзвичайних ситуаціях. Тож побажаємо удачі переможцям у наступних етапах фестивалю.

Інспектор Радомишльського РС Управління Держтехногенбезпеки України в Житомирській області А.С. Тайпакова

Кiлькiсть переглядiв: 390

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.