Участь у Всеукраїнській патріотичній молодіжній акції "Запорозька слава"

Вперше в Україні стартувала патріотична молодіжна акція «Запорозька слава»

/Files/photogallery/981/SAM_0194.JPGНа території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» відбулося урочисте відкриття Всеукраїнської патріотичної молодіжної акції «Запорозька слава». Учасників заходу привітали перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак та начальник управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.
Всеукраїнська патріотична молодіжна акція «Запорозька слава» проводиться вперше. Як пояснила Наталія Власова, Запорізька область брала участь і перемогла в конкурсі молодіжних проектів, який навесні проводило Міністерство молоді та спорту України. На реалізацію запорізького проекту - Всеукраїнської патріотичної молодіжної акції «Запорозька слава» -Міністерство передбачило 200 тис. грн.
Учасниками акції стали команди з 14 областей країни: Запорізької, Дніпропетровської, Рівненської, Хмельницької, Вінницької, Львівської, Полтавської, Сумської, Миколаївської, Херсонської, Одеської, Житомирської, Київської та м. Києва. Вік учасників – від 17 до 35 років.
З 9 по 12 жовтня команди відвідали екскурсії по історичних та культурних пам’ятках, провели майстер-класи з військово-прикладної підготовки та козацького бойового мистецтва, вечори героїки, парад вишиванок, козацькі вечорниці, участь у фестивалі «Покрова на Хортиці»./Files/photogallery/981/SAM_0236.JPG
Славетна запорізька земля виплекала багато героїв, які зберегли для нас вільний козацький дух та стояли на сторожі незалежності та свободи Вітчизни. В умовах сьогодення така акція набуває особливого значення, оскільки вона згуртовує молодь з різних регіонів країни навколо національно-патріотичної ідеї. У дні проведення акції юнаки та дівчата продемонстрували свої вміння та навички, позмагалися за звання кращих та наймайстерніших. По завершенні акції, кожен з учасників проникся духом вольності та єдності запорозького козацтва.
У ході акції для команд проведено тренінги: «Збирання – розбирання АК», «Стрільба з пневматичної зброї», «Стрільба з арбалета», «Стрільба з пейнтбольної зброї», «Домедична допомога в умовах бойових дій», майстер-класти з метання списа та ножа, боротьби на поясах, «Лава на лаву», фехтування на шаблях, фланкування шаблею, козацьке гарцювання на конях тощо./Files/photogallery/981/SAM_0217.JPG
За підсумками триденної роботи сформована команда з найсильніших учасників, які у рамках V Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» позмагаються із запоріжцями. Учасниками акції була команда учнів 11 класу нашої школи, які представляли Житомирську область./Files/photogallery/981/SAM_0189.JPGНа Всеукраїнській акції "Запорозька слава"

Святкування розпочалося з церемонії насипу землі до сакрального кургану «Єдності та миру». На захід прибули гості з 14 регіонів України, які привезли з собою землю зі своїх областей./Files/photogallery/981/SAM_0223.JPG
Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владислав Мороко зазначив, що насип кургану стане доброю традицією в Запорізькому краї.
- Тисячі років різні культури, різні цивілізації знаходили свою домівку саме тут, на наших землях. Курган - це давня традиція. Ще з часів сарматів наші предки насипали кургани. Навіть якщо зараз ми проїдемося по області, то побачимо тисячі таких символічних насипів. І в кожному з них є поховання. Кожен курган стає центром окремої культури, тому заснована традиція цікава і її потрібно дотримуватися. Думаю, що з часом цей курган стане найбільшим, бо земля буде привозитися сюди з усієї України, - зазначив посадовець.За словами Владислава Мороко, планується, що курган буде триметровим, а в діаметрі досягне вісім метрів.

Кiлькiсть переглядiв: 408

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.