Пізнавально - розважальна гра "Козацькі забави", присвячена Дню українського козацтва

/Files/photogallery/874/DSC04185.JPGДоба Козаччини – одна з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої завжди виховувалися почуття національної самоповаги, гордості, взаємодопомоги, мужності та звитяги багатьох поколінь українців. І нехай вже давно минули ті часи, у глибині душі кожного українця живе прагнення до наслідування кращих козацьких рис.
Вже традиційно в день свята Покрови Пречистої Богородиці, яка вважається заступницею і покровителькою українських козаків, в Городоцькій загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів відсвяткували День українського козацтва. Для учнів 1–7 класів вчителем – методистом Суходольською Людмилою Григорівною було проведено пізнавально – розважальний виховний захід «Козацькі забави».
Під час заходу учні прослухали інформацію про походження і формування козацтва, їх звичаї, обряди, духовні святині, моральні цінності та мали змогу перевірити свою силу і спритність в козацьких традиційних іграх та забавах.
На чолі з курінними отаманами в конкурсах взяли участь два курені: «Сміливі козачата» (4-А клас) та «Козацька шабля» (4-Б клас). Діти змагалися у багатьох цікавих іграх: «Хто влучніший?», «Кінь – вірний товариш козака», «Хто знищить найбільше ворогів?», «Хто швидше визволить козачку з неволі?», «Хто сильніший не розумом, а руками?». Показали себе на славу в козацькій забаві «Перетягни бука», разом навприсядки танцювали гопака, та за звичаєм їли смачну запашну козацьку кашу.
Із любов’ю до історії рідного краю, козацької спадщини лунали на святі пісні «Козачата», «Ми роду козацького діти», «Гей, козацька наша воля!».
Загалом юні козачата довели, що мають повне право так називатися, адже вправні, швидкі, влучні, сміливі, як і справжні козаки.
Закінчилося свято нагородженням учасників та гучними оплесками вдячних глядачів. Ростіть сильними та здоровими, наші юні нащадки справжньої козацької слави, здатними захищати себе та тих, хто потребує захисту!!!

Кiлькiсть переглядiв: 472

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.